14 d’abril. Us seguim esperant a l’esquerra

image

Ja ha passat, és només un dia simbòlic, i cadascú l’assumeix com vol.

El 14 d’abril no és més que una altra data al calendari d’aquelles que resten a la memòria d’uns i altres per diferents motius.

Per mi, més enllà d’identitats, fronteres o banderes, el 14 d’abril representa el dia que en aquestes terres es van canviar els VALORS i es van posar per endavant la llibertat, la igualtat, la solidaritat… uns anys més tard, el feixisme va intentar passar per les armes aquests valors i als que els defensaven, però tot i què s’hi va esforçar de valent, no va aconseguir fer desaparèixer aquella il·lusió, i avui, 85 anys més tard, encara alguns/es els defensem i lluitem per recuperar-los.

Alguns ajuntaments han realitzat actes simbòlics aquests dies per recordar aquesta data simbòlica. Evidentment el meu ajuntament no ho ha fet, i tristament dic “evidentment” perquè mai, en tots els anys de democràcia he vist a CiU defensar la República, de fet, en ocasions els he bist defensar el contrari.

El que em torna a preocupar és l’actitud d’ERC Martorell, que sembla que hagi perdut els seus valors i origens, o si més no sembla que estiguin amagats sota els coixins de les cadires que ocupen.

Ahir era un bon dia, el primer 14 d’abril de la legislatura, perquè ERC Martorell es fes notar al govern municipal i canviar definitivament el nom de l’únic carrer amb nom franquista que queda al poble. Tot i que ja fa uns quants anys que des d’ICV Martorell vàrem aconseguir que el ple aprovés la seva retirada, CiU mai ho ha fet definitivament, i encara segueix apareixent en les guies i mapes oficials, i cap comerç ni veí de la zona ha rebut mai cap comunicació al respecte.

Que CiU no ho vulgui canviar ho puc entendre (tothom sabem el passat que tenim al darrera), però que ERC ho ignori em sembla molt decepcionant.

Només són símbols, detalls…però són importants a l’hora de valorar com canvien les prioritats en funció del lloc on seus a la sala de plens.

Companys i companyes, us seguirem esperant a l’esquerra.

Salut i treball! … I REPÚBLICA!!!!

About Xavier Gómez Revuelta

Sóc una mica de tot el què m'ha tocat viure... com tothom... i roig, ateu, republicà, català, polític... vaja, una joia! Martorell

Posted on 15 Abril 2016, in 2.0. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: